Minda, Tuva, Henriette og Telma er enige i at det som er gøy med teater er at du kan spille en helt annen person enn den du er i virkeligheten, for eksempel kan man få lov til å være rampete selv om man ikke er det. Det er mye skuespillere må lære: snakke høyt og tydelig, spille sammen med andre roller, tørre å vise seg frem for andre, og man må øve mye på f.eks. danser, bevegelser og replikker.

Minda skal være livvakten til dronningen. Han er av typen som sier alt han har på hjertet hele tiden. Hun synes det kan være vanskelig å holde seg i rollen, spesielt i scener der hun står bak og ikke er i fo kus.

Dvergen Spretten spilles av Henriette. Han er utadvent, glad og veldig aktiv. Det kan være litt utfordrende, for det er jo ikke sånn jeg er hele tiden, forteller hun.

Tuva og Telma spiller også roller som dverger i årets forestilling. Tuva spiller dvergen Glad. Han smiler mye og sier morsomme ting. «Det kan være litt vanskelig å smile og være glad hele tiden, og samtidig f.eks. være overrasket når vi kommer tilbake til huset og oppdager at Snehvit er der», sier Tuva.

Telma forteller at i rollen som dvergen Blyg må hun spille veldig sjenert. «Jeg skal ikke være stille, men bare si ting på en sjenert måte. På scenen skal jeg være blyg og sjenert, men samtidig snakke veldig høyt og tydelig», forteller hun.

Skuespillerne i barnegruppa gleder seg til årets Teaterfestival. Kom og se på da vel!

Share This