Skuespillerne i ØBUT har hatt semesterets siste øving, og barn og (foreldre) tar nå en vel fortjent juleferie. I teateret har vi ikke noe tradisjonell juleavslutning, men sent i november har vi i en «åpen øving» for foreldre og søsken for å vise frem noe av det vi har lært så langt i høst.

I ØBUT øver medlemmene 2 timer i uken hele høsten, i tillegg til én øvingshelg mot slutten av semesteret. I løpet av høsten fordeles roller til valgt stykke, manus deles ut, og replikker og sanger øves inn. Mange idéer klekkes ut, og i denne perioden får skuespillerne virkelig bruke sin kreativitet. I denne tidlige fasen legger våre dyktige instruktører til rette for at skuespillerne skal bli godt kjent, og tørre å spille for hverandre før de møter et stort publikum. En vellykket forestilling i mars avhenger av gode forberedelser allerede fra oppstart i august.

Foreldrene bidrar også aktivt i de ulike arbeidsgruppene. Kostymegruppa lager en oversikt over alle roller, og det blir tegnet skisser med forslag til uttrykk på kostymene. De som arbeider med scenografi forsøker også å få en oversikt over hva som trengs på scenen, hva vi har vi fra før, og hva som må snekres og formes på nytt.

Foreldrene i PR og kafé-gruppa har dessuten i høst laget i stand en jubileumsfest for medlemmer med familie, der til og med de voksne fikk spille teater. Dette til stor glede for foreldre og barn/ungdom.

Medlemmene i ØBUT liker ikke bare å spille teater, men også å gå på teater. I høst dro vi samlet for å se » Brørne Løvehjarte» på Det Norske Teatret. Det er inspirerende for skuespillerne å besøke profesjonelle teater, og også foreldre snapper opp en og annen idé til kostymer og scenografi.

 

Denne videoen viser utvikling av en scene i «Snehvit» fra øving tidlig i semesteret til scenen vises på forestilling under Teaterfestivalen i 2014.

Share This