«Når barn og ungdom først har begynt, så er de med så lenge de kan», sier styreleder i ØBUT Sigrid Strand Knudsen. «I de tre årene jeg har sittet i styret, har jeg kun opplevd at tre har sluttet før de går ut av grunnskolen».

I år har vi hele ti avgangselever. Her kan du lese «takkeord» fra noen av skuespillerne som står på ØBUT-scenen for siste gang:

Ragnhild Marie

«Jeg husker godt den aller første teaterøvelsen min. Åtte år gammel var jeg overlykkelig over å endelig få være med i teateret. Jeg hadde sett forestillinger hvert år siden vi flyttet hit da jeg var fire. Da vi satte opp Romeo og Julie i 2006, fikk jeg være med bak scenen etter forestilling. Det var helt fantastisk å møte alle skuespillerne og se hvor de sminket seg og ordnet håret før hver forestilling.

Det første året jeg var med satte jeg hovedrollen, Snehvit, som førsteønske. Det er kanskje ikke så veldig overraskende at jeg heller endte opp med å spille dverg. Jeg hadde to korte replikker gjennom hele stykket, men var så fornøyd med å i det hele tatt være med å spille.

Siden den gang har jeg spilte mange forskjellige roller. Jeg har vært både heks, drapsoffer, sjalu greker og programleder. Jeg har lært så utrolig mye på de syv årene jeg har vært med i ØBUT: jeg er ikke redd for å være meg selv, og heller ikke å være en helt annen. Teater er jo jeg har elsket å drive med så lenge jeg kan huske, og jeg er så glad for den muligheten, de utfordringene og de vennene jeg har fått ved å være med her. Tusen takk for meg».

Regine

«Jeg har bare vært her i ett år, men det vil bli trist å måtte slutte. Selv om jeg knapt kjente noen tok dere imot meg uten noe om og men. Dere lærte meg ikke bare hvordan jeg skulle spille skuespill, men også hvordan man åpner opp og stoler på andre. Tusen takk for det, og hjertelig takk for meg.

Marte

«Helt siden jeg første gang så ØBUT spille, skjønte jeg at jeg ønsket å bli med selv. Nå har jeg gått her i fem år, og har opplevd utrolig mye, og har mange minner og ta med videre. Det er utrolig gøy å spille andre personer enn deg selv, og du lærer mye! Av å være med har jeg blitt mer trygg, og jeg har blitt kjent med nye folk hvert eneste år. Om du vurderer å bli med, så anbefaler jeg det virkelig. Jeg har ikke angret et eneste sekund. Takk for at jeg har fått være med, og lykke til videre. Kommer til å savne alle sammen.

Ivar

«Jeg går mitt femte år i ØBUT nå. Jeg har spilt alt fra den stotrende vakten Varan, til den skvaldrende fuglen Fiffi. I løpet av disse årene har jeg fridd fem ganger på scenen. Jeg har enda ikke giftet meg, men det får jeg gjøre i en annen teatergruppe. Det er noe helt unikt med miljøet i ØBUT. Jeg har aldri møtt, og tror aldri jeg vil møte igjen, så mange fine folk som jeg har gjort her. Jeg vil takke alle de gode skuespillerne jeg har møtt her, samt alle instruktørene, koreografene og andre som har hjulpet oss. Gerd, som har vært instruktøren min siden jeg begynte i teateret, og som virkelig har formet meg som skuespiller, og de andre instruktørene jeg har møtt på veien.

Jeg vil gjerne si til alle fremtidige instruktører og ledere i denne teatergruppa: Aldri innfør audition. Det at alle kan bli med er noe av det som gjør miljøet i denne gruppa så bra. Det ville vært så mye tapt talent hvis noen ikke hadde turt eller ikke hadde klart en opptaksprøve. Du trenger ikke å være god for å starte her. Jeg visste ingenting om skuespill da jeg begynte her. Dette teateret kan gjøre hvem som helst til en god skuespiller hvis de gjør en innsats, og poenget med teater er at det skal være morsomt. Tusen takk for meg».

Lese ungdom

Share This