Konfirmasjonssalen på Bøler blir fylt med eventyrlig magi og nervepirrende spenning når ØBUTs ungdomsgruppe setter opp C. S. Lewis sin klassiker NARNIA – LØVEN, HEKSEN, OG GARDEROBESKAPET.

Tyskerne slipper bomber over London, og søsknene Peter, Susan, Edmund og Lucy må forlater venner og familie når de flykter ut på landet for å bo hos en professor. Selv om de er trygge i professorens hus er minnene fra krigen vonde og savnet etter familie og venner stort – deres far er i krigen, og deres mor er igjen i London.

En dag oppdager Lucy at huset til professoren skjuler en hemmelighet. Et magisk garderobeskap viser seg å være inngangen til det fantastiske riket Narnia. Søsknene kommer til en verden der enhjørninger, kentaurer, fauner og andre eventyrlige skapninger en gang levde i harmoni. Men ondskap regjerer i Narnia nå. Heksa Hvit har overtatt makten i landet, og det fortapte riket er forhekset med evig vinter. Heksa og hennes støttespillere herjer med dyrene i Narnia og hun forvandler alle hun ikke liker til steinstatuer.

Likevel er det håp! I følge en gammel profeti vil to sønner av Adam og to døtre av Eva stoppe Heksa og gjenopprette fred i Narnia. Når heksa får nyss i at Peter, Susan, Edmund og Lucy har kommet til Narnia frykter hun at profetien skal gå i oppfyllelse. Hun splitter søskenflokken ved å lokke til seg den yngste broren Edmund, som gir etter for Heksas onde magi. Peter, Susan og Lucy blir dratt inn i en storstilt kamp for å redde Edmund og befri Narnia fra ondskap og evig vinter. Med hjelp fra den store løven Aslan, hans venner og dyp magi, går søsknene til kamp mot Heksa Hvit i håp om å befri Narnia.

Dramatisert av Adrian Mitchell, Musikk av Shaun Davey; Oversatt av Kristin Søhoel
Bearbeidet av Merete M. Stuedal og Eva Petershagen Åsbø; “Edmunds sang” av Lisa Smith Walaas.

Regissør og musikalsk ansvarlig: Eva Petershagen Åsbø
Regiassistent og koreograf: Maria Cecilie Sandbæk

 

Share This