PREMIERE: Peter Pan – eller gutten som ikke ble voksen, fylte lokalet og vel så det på kveldens premiereforestilling.

Endelig er dagen her, dagen som har ligget som et mål for barnegruppa siden oppstarten for syv måneder siden. Resultatet av utellelige timer med arbeid skal nå endelig vises til verden utenfor. Og det var mange som kom for å se. Full sal og vel så det på premieren, publikumsrekord ble det sagt, uten at jeg kan bekrefte det.

Kafé-dørene åpnet presis klokken 1700, og allerede da fikk man en liten indikasjon på at dette kom til å bli folksomt. Publikummere benket seg ned med kanelsnurrer, vafler, brus og kaffe og ventet på at dørene skulle åpnes.

Når klokken var slagen, alle publikummere hadde funnet seg et sete, eller en plass på madrassene foran scenen, ble showet åpnet av ØBUTS styreleder Sigrid Strand Knudsen som igjen ga ordet til Anders Herman Clausen, Bøler-gutt og programleder.

Anders Herman Clausen

Anders Herman Clausen ønsket gjestene velkommen og startet moroa.

Etter introduksjonen ble det helt mørkt i salen, og musestille før forestillingen snurret i gang for fullt. For meg, som ikke har sett Peter Pan siden jeg var liten og så Walt Disney-utgaven fra 1953, var dette et skikkelig rocka friskt pust av en forestilling. Her er det virkelig ikke spart på konfekten. Fantastiske kulisser og farger, helt utrolige kostymer og sminke, og effekter man tidligere bare har sett på store scener. Musikken og lydbildet er spesialkomponert og bidro til å gi forestillingen dynamikk og særpreg.

ØBUT barnegruppes premiereoppsetning på Peter Pan, Teaterfestival 2017

Wendy og Peter Pan

Alt dette hadde ikke vært noe uten en gjeng med skuespillere til å fremføre stykket, og for en gjeng. 26 barn i alderen 9-12 år loset oss gjennom Peter-Pans eventyr med morsomme replikker, sang og dans. At dette er et resultat av syv måneders øving er vanskelig å forstå. Replikkene satt som et skudd, dansenumrene svingte skikkelig og sangen både fenget og rørte.

Erfaringsvis blir forestillingene bedre og bedre etter premieren, så her er det mye å glede seg til. For de som har tenkt å se forestillingen flere ganger, meg inkludert, og for de som ennå ikke har sett den. Peter Pan spilles følgende kvelder: Tirsdag 21. mars 18.00, torsdag 23. mars 18.00 og lørdag 25. mars 12.00.

ØBUT barnegruppes premiereoppsetning på Peter Pan, Teaterfestival 2017

Premiere på Peter Pan

Et stykke som dette hadde ikke vært mulig uten omfattende og betydelig innsats fra foreldre, instruktør og teknikere. Stykket er regisert, tilrettelagt og instruert av Gerd Brox og Irena Prskalo. Musikken er skrevet av Haavard Fonneland Pettersen. Kulisser, scene, kostyme, sminke, kiosk og markedsføring er det en utrolig dyktig og dedikert foreldregjeng som står for. Fantastisk innsats.

Dette vil du ikke gå glipp av.

FOTOALBUM: Se alle bildene fra forestillingen her.

ØBUT barnegruppes premiereoppsetning på Peter Pan, Teaterfestival 2017

Alle må i sminken før forestillingen

Premiere på Peter Pan

Premiere på Peter Pan

Premiere på Peter Pan

Premiere på Peter Pan

Premiere på Peter Pan

Premiere på Peter Pan

Premiere på Peter Pan

Premiere på Peter Pan

ØBUT barnegruppes premiereoppsetning på Peter Pan, Teaterfestival 2017

Premiere på Peter Pan

 

FOTOALBUM: Se alle bildene fra forestillingen her.

Foto: Morten Mitchell Larød

Share This