Oslo Kulturnatt er Norges største endagsfestival med arrangementer på cirka 170 arenaer. En av arenaene var Bøler Kirke, og de kunne by på en aldri så liten nyhet. 

Like sikkert som at våren kommer og ØBUT har sin siste forestilling, er det noen ØBUTere som går inn i pensjonistenes rekker – hvert år like vemodig og trist. Lenge har det vært snakket om å gi et tilbud til pensjonistene, men det har vært vanskelig å få til. Men – i år har kabalen gått opp og ØBUT øker familieantallet med 15 medlemmer i alderen 16-19 år. Prosjektgruppa har blitt en realitet.

De som så Narnia på Teaterfestival 2017 kjenner nok igjen de fleste av disse ansiktene.
Foto: Morten Mitchell Larød

Etter kun et knippe øvinger stuntet gruppa en oppsetning av Hans og Grete på Oslo kulturnatt i Bøler Kirke. Utrolig hvor mye man kan få til på så kort tid og med så knappe ressurser. En liten scene, litt lys og lyd, et par rekvisitter var alt som skulle til for å å gi publikummet en veldig morsom vri på et kjent eventyr.

Dette er selvsagt bare halve sannheten. Prosjektgruppas drevne skuespillere sørget for at stykket fikk driv, humor og sjarme. Godt hjulpet av barne- og ungdomsgruppa ble dette en veldig morsom forestilling.

Eva, som tidligere har vært, og er ansvarlig for ungdomsgruppa, blir prosjektgruppas nye leder, instruktør og mentor.

Vel blåst, vi gleder oss til fortsettelsen.

Bilder fra forestillingen

Share This